Parhaat kiinalaiset verkkokaupat

Kiinalaiset verkkokaupat
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei arvosteluja)
Ladataan...

Kiinasta löytyy runsaasti erilaisia verkkokauppoja, jotka tarjoavat miljoonia tuotteita eurooppalaiseen hintatasoon nähden hyvinkin edullisesti. Lisäksi niiden toimituskulut tänne pohjolan perukoille ovat erittäin alhaiset. Monet nettikaupat tarjoavat kaikkiin tilauksiin jopa ilmaisen toimitukset, tilasitpa sitten euron varaosan tai useamman satasen 3D-tulostimen.

Luotettavien kauppojen löytäminen kiinakauppojen viidakosta voi kuitenkin olla hieman haastavaa. Joten tehdään elämästä hieman helpompaa ja listataan luotettavat kiinalaiset verkkokaupat sekä vedetään yhteen hieman tietoja niiden tarjoamista tuotteista, maksutavoista, toimitusajoista ja asiakaspalvelun laadusta. Tämä lista sisältää vain luotettavia kiinalaisia verkkokauppoja, joten voit helposti tarkistaa listalta oletko antamassa luottokorttitietojasi huijareille, ja säästät samalla aikaa, kun sinun ei tarvitse googletella ”onko verkkokauppa X luotettava?”

Lista on järjestetty TrustScoren mukaiseen paremmuusjärjestykseen. TrustScore on asiakastyytyväisyyttä mittaava pisteluku (1-10), joka perustuu Trustpilotissa julkaistuihin aitoihin asiakasarvosteluhin. TrustScore ei ole keskimääräinen arvostelu, vaan huomioi useita tekijöitä, kuten arvostelujen lukumäärän, iän ja jokaisen arvostelun tähtimäärän. TrustScore ei takaa, että pisteissä paremmin pärjännyt kauppa tarjoaisi välttämättä millään tavoin parempaa asiakaspalvelua kuin pisteissä huonommin pärjänneet kaupat. Suuntaa-antavana mittarina sitä kuitenkin voi käyttää. Verkkokauppojen arvioidut kävijämäärät perustuvat SimilarWebin tilastoihin.

Tsekkaa ainakin nämä kaupat

Banggood on ehdottomasti yksi parhaista kiinalaisista verkkokaupoista, mitä tulee toimitusaikoihin ja hintoihin. Lisäksi sen asiakaspalvelu on erinomainen. Myy pitkälti samoja tuotteita (elektroniikkaa, kodintuotteita, gadgetteja ja vastaavia) kuin useimmat kiinakaupat, joskin valikoima on hieman suppeampi.

Kävijämäärä: 12 000 000/kk, TrustScore: 9,0/10.

ChinaVasion on kiinalainen elektroniikan tukkukauppa, joka myy gadgetteja, Android-tabletteja, älykelloja, IP-kameroita ja lifestyle-tuotteita. Hinnat ovat melko alhaiset, mutta verkkosivut vanhahtavat ja hankalat. Käyttää dropshippingiä eli ei varastoi tuotteita itse, vaan tilaa ne kolmannelta osapuolelta. Saanut kuitenkin hyvät arvostelut monissa paikoissa.

Kävijämäärä: 300 000/kk, TrustScore: 8,4/10.

AliExpress on Alibaba.comin pikkusisko, joka keskittyy yritysten sijaan pienempiin ostajiin. Massiivinen valikoima vaatteita, elektroniikkaa, koruja, kelloja, leluja jne. Koska täällä voi myydä kuka tahansa, kannattaa pysytellä vain hyviä arvosteluja saaneissa myyjissä. AliExpress käyttää Escrow-järjestelmää, jossa rahoja ei anneta myyjälle ennen kuin olet vastaanottanut tilauksesi, joten yleisesti ottaen tämä on turvallinen paikka.

Kävijämäärä: 127 160 000/kk, TrustScore: 7,7/10.

Suntekstore on erikoistunut aurinkovoimalla toimiviin tuotteisiin, kuten latureihin, valoihin ja leluihin, mutta sieltä löytyy myös muita vempaimia, muotia, valvonta- ja turvakameroita ja vastaavia. Lupaa ilmaiset toimitukset 7-15 päivässä.

Kävijämäärä: 29 300/kk, TrustScore: 7,3/10.

Priceangels on toistaiseksi vähän tuntemattomampi kauppa. Se myy yli 10 000 ”coolia gadgettia” eli tabletteja, leluja, pelejä, puhelintarvikkeita, vaatteita jne. Se on vähän kuin DealeXtreme, mutta nopeammilla toimitusajoilla ja keskivertoa paremmalla asiakaspalvelulla.

Kävijämäärä: 9 000/kk, TrustScore: 7,2/10.

Lightintheboxin valikoima kattaa yli miljoona(!) tuotetta ja se on Google-käännetty jopa suomeksi. Tämä tarkoittaa, että sieltä löydät paljon tuotteita, joita muut kiinalaiset nettikaupat eivät tarjoa, kuten mittatilaustyönä tehtyjä mekkoja ja hääpukuja. Yritys on myös Yhdysvaltain Nasdaq-pörssissä noteerattu.

Kävijämäärä: 6 330 000/kk, TrustScore: 7,0/10.

DealeXtreme eli dx.com tunnetaan kiinalaisten nettikauppojen äitinä. Se on yksi vanhimmista toimijoista ja edelleen toiminnassa. Sitä joko rakastaa tai vihaa. Valikoima on massiivinen, mutta nykyään yhä suurempaa osaa tuotteista ei löydy suoraan varastosta, vaan niitä joutuu odottelemaan valmistajilta. Toimitusajat ovat arpapeliä – voit saada tilauksesi viikossa tai kahdessa kuukaudessa. Osa tuotteista mahdollista tilata EU-varastosta.

Kävijämäärä: 2 266 000/kk, TrustScore: 5,9/10.

FocalPrice tarjoaa yhden laajimmista tuotevalikoimista ja sen toimitusajat ovat noin 25-30 päivää (vilkkaina aikoina 35-40 päivää). Valikoima on keskittynyt kulutuselektroniikkaan, mutta se myy myös muun muassa kauneus- ja terveystuotteita, leluja, pelejä ja urheilutuotteita. Maksuvälineinä käyvät luottokortit ja PayPal. Asiakaspalvelu on hieman keskivertoa parempi.

Kävijämäärä: 158 000/kk, TrustScore: 5,5/10.

Tmart on vuodesta 2009 toiminut ”vilpitön, luotettava ja tehokas” kiinalainen nettikauppa, joka myy tietokoneen osia, Apple-tarvikkeita, kauneus- ja terveystuotteita, videopelejä ja paljon muuta ilmaisella toimituksella. Aspa vastaa vuorokauden sisällä ja sivustolla on live-chatti.

Kävijämäärä: 500 000/kk, TrustScore: 5,1/10.

NewFrog on suhteellisen uusi toimija, joka myy autotarvikkeita, LED-lamppuja, VR-tuotteita, nörttileluja ja kaikkea mahdollista muuta sälää. Kaupasta löytyy myös tuotteita, joita muut myyjät eivät tarjoa, joten katsastamisen arvoinen paikka, joskin huonohko asiakaspalvelu. Toimitus Suomeen 7-25 päivässä.

Kävijämäärä: 188 000/kk, TrustScore: 4,2/10.

Lightake on yksi pienemmistä nettikaupoista, mutta tarjoaa silti kohtuullisen laajan valikoiman leluja, gadgetteja ja elektroniikkaa. Lupaa toimitukset lentorahtina 7-14 arkipäivässä ja pikana 3-5 päivässä. Asiakaspalvelu vastaa 48 tunnin sisällä kaikkiin kysymyksiin.

Kävijämäärä: 173 000/kk, TrustScore: 4,1/10.

Pandawill on elektroniikkakauppa, joka on erikoistunut kiinalaisiin puhelimiin ja tabletteihin (mm. Xiaomi ja Meizu) sekä niiden tarvikkeisiin, mutta sieltä löytyy myös muunlaista elektroniikkaa, kuten varavirtalähteitä ja puettavia laitteita.

Kävijämäärä: 37 000/kk, TrustScore: 3,2/10.

Buyincoins myy laidasta laitaan mm. USB-gadgetteja, Bluetooth-laitteita, kuulokkeita, puhelintarvikkeita ja kauneustuotteita. Noin puolet tilauksista on Suomessa perillä 12-19 päivässä. Tuotteet toimitetaan ilmaiseksi erottuvassa mustassa ”roskapussissa”. Saanut monilla arvostelusivustoilla huonot pisteet, joten suhtaudu varauksella!

Kävijämäärä: 155 500/kk, TrustScore: 2,1/10.

Kiinasta tilattaessa huomioitavaa

Tilattaessa tuotteita Kiinasta kannattaa huomioida ainakin seuraavat seikat:

  1. Iso osa tuotteista on huonolaatuisia. Erityisesti elektroniikan kanssa kannattaa noudattaa varovaisuutta, koska huonolaatuiset tuotteet voivat aiheuttaa paloturvallisuusriskin tai olla muulla tavoin vaarallisia. Tuotteiden CE-merkintöihin ei kannata luottaa sokeasti. Tutustu muiden asiakkaiden kirjoittamiin tuotearvosteluihin ennen tilaamista.
  2. Edulliset merkkituotteet ovat hyvin usein feikkejä. Applet, Samsungit ja Louis Vuittonit kannattaa jättää suosiolla tilaamatta. Toisaalta esimerkiksi kiinalaiset älypuhelimet ja kuvauskopterit voivat olla erittäin laadukkaita.
  3. Alle 22 € tilauksista ei mene arvonlisäveroa tai tullia. 22-150 € tilauksista joudut maksamaan 24 % suuruisen ALV:n, mikäli paketti jää tulliin. Yli 150 €:lla EU:n ulkopuolelta tilattaessa tuotteista voi mennä lisäksi tuontivero.
  4. Käytä turvallista maksuvälinettä. Esimerkiksi PayPal tarjoaa lisäturvaa, mikäli et saakaan tilaamaasi tuotetta. Älä koskaan anna luottokorttitietojasi epäluotettaviin paikkoihin.

TL:DR

Netissä on paljon kiinalaisia verkkokauppoja, jotka myyvät edullisia tuotteita ja toimittavat tilauksia ilmaiseksi Suomeen. Jos olet tilaamassa ensimmäistä kertaa Kiinasta, suositeltavia kauppoja ovat ainakin DX.com, Banggood ja AliExpress!